Ny strategi för lokala nyheter

SVT har inlett ett omfattande arbete för att ta fram en strategi för vad SVT:s lokala nyheter ska vara. Det är ett välkommet initiativ som Journalistklubben efterlyst ända sedan den lokala omgörningen 2015.  

– Våra medlemmar har upplevt en otydlighet i uppdraget – samtidigt som arbetsuppgifterna blir fler och fler. Företaget har organiserat strategiarbetet så att medarbetarnas perspektiv kommer att finnas med tidigt och det är extra klokt, säger klubbordförande Hanna Nyberg.  

Resultatet av strategiarbetet väntas vara klart under våren. Förutom en styrgrupp som leds av Jan Helin finns en referensgrupp som består av medarbetare utsedda av fack och företag gemensamt. Redan nu jobbar referensgruppen med en uppgift som bland annat består i att beskriva hur journalistrollen har förändrats de senaste åren samt vad som behövs för att rusta sig i den förändringen.  

– Det är något klubben ofta samtalar med medlemmar och förtroendevalda om, så att få formulera sig kring detta är oerhört intressant, säger Hanna Nyberg.    

Referensgruppen består av Hanna Aler Sjöqvist, Bernhard Mikulic, Rufus O Jägemar, Erica Stenback, Fredrik Lundmark, Danijel Ivic, Lars Nilsson och Hanna Nyberg. 

Styrgruppen leds av programdirektör Jan Helin och där ingår även vd Hanna Stjärne, Anne Lagercrantz, chef för nyhetsdivisionen och programchef Christina Ågren. 

Har du tankar kring arbetet hör gärna av dig på journalistklubben@svt.se 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *