Klart för lönerevision 2017

Med anledning av att SVT byter lönesystem i höst har företaget haft diskussioner med Journalsitklubben kring processen. Nu har vi kommit överens om att löneförhandlingarna mellan SJF och företaget kommer att ske mellan 15 augusti och 22 september 2017.

Innan dess ska alla medlemmar ha haft ett lönesamtal med sin chef där lönekriterierna diskuteras.

Vill du ha stöd och råd inför lönesamtalet är du välkommen att höra av dig till en förtroendevald nära dig eller till Journalistklubben vid SVT:s kansli på journalistklubben@svt.se eller 08-7843100.

När får jag min nya lön?

Lönen kommer enligt plan betalas ut i oktober 2017, retroaktivt från 1 april 2017. Eftersom våra kollektivavtalsförhandlingar ännu inte är avslutade är nivån på höjningen inte fastslagen. Vi vet dock att industriavtalet som vi brukar följa landade på ett värde på 2.2 procent för 2017. Lönehöjningarna är individuella.

Ny mall för utvecklingssamtal

Utvecklingssamtalet ska separeras från lönesamtalet, men kommer att ske under samma tidsperiod. De ska vara avslutade den 31 oktober 2017. Det finns en ny mall för utvecklingssamtalet som sätter fokus på SVT:s strategier.

Sjukskriven – tänk på detta

Vi har fått frågor från flera håll vad som gäller för den som är sjukskriven och ska ha semester. Grundregeln är att du ska ta ut 20 dagars semester varje år i samråd med din chef. Det går inte att ta ut halva semesterdagar. Är du sjukskriven kan du alltså få både semesterlön och sjukpenning samtidigt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *